Functional fitness - proeflessen

by AV Unitas

Nieuw aanbod trainingen bij AV Unitas

Functional fitness

In de maanden november tot en met januari willen we bij AV Unitas gaan proefdraaien door Functional training onder leiding van een gediplomeerd en ervaren trainer aan te bieden. Functional training is een trainingsvorm die gebruik maakt van complexe oefeningen om de kwaliteit van bewegen te verbeteren en daarmee blessures te voorkomen.

Binnen de Functional training worden alleen bewegingen gedaan waarbij meerdere spiergroepen samenwerken. De kern van Functional training is de verbetering van je stabiliteit en -coördinatie als basis voor blessurevrije kracht- en cardiotraining.

Functional training bij AV Unitas kenmerkt zich met name door:
- Het aanspreken van meerdere spiergroepen in één beweging
- Het werken met meerdimensionale bewegingen en verschillende bewegingsrichtingen
- Het aanspreken van de vijf basisvaardigheden: kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, mobiliteit/lenigheid en coördinatie
- Rekening te houden met de individuele omstandigheden van de sporter.

Binnen de training werken de sporters met vrije gewichten, instabiele elementen, allerlei vormen van hardlopen / sprinten èn oefenstof gebruik makend van eigen lichaamsgewicht.

Voorafgaand aan de trainingen, worden in oktober (25, 27 en 29 oktober) gratis proeflessen aangeboden om kennis te kunnen maken met de trainingsvorm.

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Klik hier.

Je kunt ook gebruik maken van de QR-code

 

De lessen voor Functional fitness worden gedaan in groepen van maximaal 6 deelnemers, aangezien dit kleine groepen zijn, waarbij een extra trainer wordt ingezet komen hier extra kosten bij die worden voldaan via een knipkaart:
- 10x trainen 70€
- 20x trainen 135€
- Volle drie maanden 2 trainingen per week: €200

In januari wordt de proef van deze trainingen geëvalueerd en indien succesvol omgezet naar een nieuw abonnement binnen het aanbod van AV Unitas.

De lessen worden op onderstaande momenten aangeboden, de lessen vinden doorgang bij een aanmelding van minimaal 4 deelnemers:

Dag van de week

Start

Einde

Maandag

20.00

21.00

Woensdag

20.00

21.00

Vrijdag

08.30

09.30

Vrijdag

20.30

21.30

Zaterdag

08.30

09.30

 
Bestuur AV Unitas