Inspanningstest duurlopers

Inspanningstest voor duurlopers

Ik ben Raf Berghof, derdejaars student Biometrie aan Zuyd Hogeschool. Samen met mijn projectgroep ben ik bezig met een onderzoek naar de verandering in lichaamshouding tijdens vermoeidheid bij hardlopers. Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar een aantal volwassen duurlopers die bereid zijn om in de periode eind maart–begin april één inspanningstest op een atletiekbaan te lopen. De test houdt in dat de proefpersonen een speciaal pak aan krijgen waarmee hun beweging nauwkeurig geregistreerd wordt. Met dit pak zullen de proefpersonen vervolgens op verschillende intensiteiten moeten lopen.

Wil je mee doen aan ons onderzoek naar het effect van vermoeidheid op de lichaamshouding tijdens het hardlopen?
In de bijlage tref je een informatiebrief aan inclusief een vragenlijst, hier staat alle informatie in over wat de bedoeling is en wanneer de metingen plaats zullen vinden. Lees dit bestand goed door en stuur mij de vragenlijst vóór 1 april ingevuld terug (geen grap).
Voor de bijlage, klik hier!

Via de volgende link kun je een tijdslot reserveren: https://terminplaner4.dfn.de/k6aBJhHcM7xhRryi

Stuur mij gerust een mailtje wanneer je op voorhand vragen hebt!

Met sportieve groet,
Raf Berghof
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Jac Spijkers

Volwassenenfonds maakt S2R bereikbaar voor iedereen

 

Volwassenenfonds Sport & Cultuur: S2R met Unitas is lopen voor iedereen

Vanaf zaterdag 2 april 2022 biedt AV Unitas een 10-weekse training aan voor startende lopers:

- 10 weken training en begeleiding door opgeleide en ervaren looptrainers;
- 1x per week training op zaterdagochtend, een trainingsprogramma voor door de week, aanvullende fitness en voorlichting over kleding enz.;
- samen trainen helpt als het even tegen zit;
- veilig trainen op een verkeersvrije accommodatie met kleedlokalen, douches en een kantine. Samen erop uit richting Hof van Limburg;
- aansluiten bij de grote gezellige trainingsgroep van AV Unitas: jong, oud en op alle niveaus, waardoor je na 10 weken gemakkelijk een loopmaatje/groepje zult vinden. 

Omdat we het als onze missie zien om te zorgen dat iedereen kan sporten, hebben wij contact met de gemeente Sittard-Geleen om hierin financiële ondersteuning te geven via het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. 

Inwoners van de gemeente Sittard-Geleen kunnen via de site van het Volwassenenfonds.nl kijken of men voor ondersteuning in aanmerking komt en kunnen contact opnemen met het fonds om een aanvraag in te dienen. Inwoners van andere gemeenten kunnen op de site van het Volwassenenfonds hun eigen gemeente opzoeken. Zo zijn er ook in de gemeenten Stein en Beek speciale regelingen.

Neem daarnaast contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  geef daarbij uw naam, adres en email-adres door. Geef aan dat u via het Volwassenenfonds mee wil doen aan onze training S2R met Unitas voor beginnende lopers.

U krijgt per mail dan verdere informatie over de trainingen.

Via het Volwassenenfonds Sport & Cultuur krijgt u bericht over de financiële ondersteuning. Dolf Gregoire

Dinsdagavond naar de baan

Vanaf dinsdag 7 september trainen de recreanten weer samen op de Unitas-accomodatie. 

Na 6 weken Danikerbos zullen de lopers die onder leiding van Eric en Leo heuveltjes hebben bedwongen, weer aansluiten. Verzamelen om (even voor) 19:30 uur, samen inlopen, warming-up en dan aan de bak voor een intervaltraining.

Kom op de fiets en loop na de intervaltraining even de kantine in voor koffie, fris en/of een hersteldrank; en een goed gesprek natuurlijk. Een open haard hebben we nog niet -  het is wel het weer ervoor - maar gezellig is het niettemin.

Praktisch tip: de koffie/thee-kaart geldt niet voor fris, hersteldrank en chips; dus neem geld of pinpas mee.

Dolf Gregoire

Leuke foto? #avunitas

Heb je een leuke foto van een training, een evenement of een wedstrijd?

Deel deze met #avunitas. 

Dolf Gregoire

Pupillen-info


Meivakantie 2018
In de eerste week van de meivakantie is er pupillentraining op:
- MA/DO groep: maandag 23 april en donderdag 26 april.
- DI/VR groep: dinsdag 24 april.
In de tweede week van de meivakantie is er GEEN pupillentraining We beginnen weer op maandag 7 en dinsdag 8 mei.

Tumi Run
Afgelopen maandag en dinsdagavond hebben we de Tumi sponsorrun gehouden door middel van een Coopertest. De komende trainingen zullen wij een certificaat van deelname uitdelen aan de kinderen. Op dit certificaat staat het aantal gelopen meters. Tevens geven wij het ingeleverde sponsorformulier aan de kinderen mee terug zodat zij het sponsorbedrag kunnen ophalen. Dank alvast namens stichting Tumi voor de bijdragen die wij al hebben mogen ontvangen. Wij begrepen dat een aantal ouders het formulier waren vergeten; wilt u alsnog per 50m sponsoren of een vast bedrag sponseren dan kan dat nog! U kunt dan het sponsorbedrag meenemen op een van de eerste trainingen na de meivakantie.

Athletic Champswedstrijd zondag 27 mei Caesar Beek
Op zondag 27 mei is de 2e Athletic Champs outdoor wedstrijd van het seizoen in Beek bij Caesar : Adres: Bloote weg 171 Beek

Inschrijven voor de Athletic Champs wedstrijd 
Let op: Inschrijven via het mailadres van trainer Rob Wassenberg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Verzoek aan ouders: wij zoeken begeleiders van de teams. Geef dat s.v.p. aan: we zullen jullie indelen bij het team van jullie kind.
Deelname voor leden van AV Unitas is kosteloos. Inschrijven kan via bovenstaand emailadres tot en met zondag 21 mei! Dit geeft ons voldoende tijd om teamindelingen voor de wedstrijd maken en de kinderen op tijd in te schrijven voor de wedstrijd. Een mail naar jullie met de teamindeling en tijden volgt woensdag- of donderdagavond voor de wedstrijd.
Voor een goede en complete inschrijving ontvangen wij graag:
De naam van uw kind(-eren) + De geboortedatum + Het licentienummer

Met sportieve groet,

De pupillentrainers

AV Unitas

Sportshowroom.nl

Sportshowroom.nl

Wij zijn een zoekmachine voor sportartikelen en inspiratie blog voor sporters. Op onze site vind je webwinkels, merken en sportkleding eenvoudig in één showroom.
Graag willen we jullie aandacht vestigen op een essentieel onderdeel voor hardlopers:

Hardloopschoenen. De markt is heropend.

Waar we voorheen slechts enkele merken hadden die zich volledig inzetten voor het hardlopen, zijn we nu, anno 2018, aangekomen in een compleet nieuw tijdperk. Merken als Nike en Adidas hebben een speciale afdeling voor hardloopschoenen onder de namen Nike Running en Adidas Running.
Asics innoveert en blijft innoveren. Zij willen altijd voorop blijven lopen, maar de competitie wordt alsmaar sterker. Bovenaan komen is makkelijker dan bovenaan blijven. Met name Nike Running lanceert de ene nieuwe feature na de andere, die naar buiten gebracht worden als een revolutionaire doorbraak. En wat te denken van de hete adem van Brooks en Mizuno? 

Waarom wij dit vertellen? Simpel. Voor de hardloper is dit ideaal. Onze keuze is nog nooit zo groot geweest en sterke competitie verhoogt de kwaliteit. De markt is heropend. Waar merken voorheen eens per jaar een nieuwe hardloopschoen uitbrachten, doen ze dat nu veel vaker. Niet alleen één type schoen, maar verschillende modellen, die achter elkaar gelanceerd worden. Welke schoen is nu het beste? Welk merk is het meest kundig binnen het hardlopen? Dat is lastig te zeggen, want iedere hardloper is anders. Korte afstanden, lange afstanden, explosief, stamina. Je kent het wel. Het type loper verschilt van atleet tot atleet. Online valt van alles te vinden, van verhalen tot aan producten. Wil je op een plek rustig kunnen lezen, ontdekken en winkelen, dan raden wij sportshowroom.nl aan. Een site waar alle toonaangevende webwinkels en merken hun ‘key products’ in de etalage zetten.

It’s time to run. Laat de innovatie jouw inspireren en loop voorop.

AV Unitas

Nieuwe sponsor - PMC Oud-Geleen

Mijn naam is Bart Dooper, mede-eigenaar en fysio- en manueeltherapeut bij Paramedisch Centrum Oud-Geleen.

Na het afronden van mijn opleiding fysiotherapie heb ik een master opleiding in Manuele therapie gevolgd en met succes afgerond. Sinds 2009 ben ik werkzaam in Oud-Geleen en ben ik samen met 2 collega's in 2016 een maatschap begonnen.

In de afgelopen jaren heb ik me als fysiotherapeut toegespitst op schouderklachten en revalidatie en hardloop gerelateerde klachten.

Mijn specialisaties als fysiotherapeut zijn o.a. dry needling, manuele therapie, sport gerelateerde klachten en revalidatie en core- en kracht training. 

Zelf ben ik een fanatiek hardloper, waar ook mijn interesse voor hardloop gerelateerde blessures, preventie en training uit voort komen. In de laatste jaren ben ik me steeds meer gaan specialiseren in pijnklachten en training bij hardlopers. Ik heb een opleiding en cursus bij de engelse fysiotherapeut Tom Goom gevolgd, een vooraanstaand fysiotherapeut in de hardloop wereld. Uiteindelijk is daar het informatieplatform iRunFysio uit voortgekomen en de samenwerking met AV Unitas om de hardlopers, en overige sporters, te gaan begeleiden bij blessure preventie, herstel en revalidatie.

Ik zal regelmatig bij AV Unitas aanwezig zijn voor een inloopspreekuur en het geven van presentaties voor de Start-to-Run groepen.

Jullie kunnen contact met mij opnemen via de website www.pmcoudgeleen.nl of facebook.com/ irunfysio

Jac Spijkers
Vakantie

Trainingen tijdens kerstvakantie

De trainingen voor de pupillen en Senioren en A/B junioren komen te vervallen  24 december 2016 t/m 08 januari 2017, behalve voor de CD-junioren. 

Deze CD-junioren trainen op woensdag 28 december, vrijdag 30 december, woensdag 04 januari en vrijdag 06 januari

Woensdag 19.30 tot 21.00 uur

Vrijdag van 19.30 tot 21.00 uur

 

Super User
SPONSORLOOP

TUMI Ghana - 5 november sponsorloop

Maatschappelijk betrokken

Een ‘sjieke’ term, maar als je het écht inhoud geeft wordt het heel mooi! Afgelopen zomer ontvingen we als bestuur het volgende berichtje: ‘Milou (dochter van onze pupillen trainster Resie) is de afgelopen jaren geïnteresseerd geraakt in ontwikkelingshulp. Haar laatste stage was in Ghana en daar heeft ze besloten dat ze een NGO wil opstarten waarmee ze jonge vrouwen de mogelijkheid wil geven om laagdrempelig vaardigheden te leren om in hun eigen onderhoud te voorzien. Veel van deze vrouwen krijgen op jonge leeftijd kinderen. Vaak hebben ze dan geen opleiding afgemaakt en hebben ze geen partner. De mogelijkheden voor zowel moeder als kinderen zijn heel klein om een redelijk bestaan op te bouwen. Opleidingsmogelijkheden zijn duur en dus vaak niet realiseerbaar.

Milou wil een skills centrum opzetten in Ghana gekoppeld aan een hostel. De achterliggende gedachte is dat het hostel geld oplevert, zodat het project op zo kort mogelijke termijn zelfvoorzienend is.’ 

Inmiddels heeft Milou haar eigen stichting opgericht. De volgende stap is om sponsoren te vinden om te kunnen starten en de eerste periode door te komen. Door allerlei initiatieven hoopt ze interesse te kweken voor haar stichting en zo sponsorgelden bij elkaar te krijgen. Op haar website kunnen jullie meer lezen over haar stichting:  www.tumighana.org  Ook Unitas zal proberen het initiatief van Milou te steunen middels een sponsorloop. Deze hebben is gesplitst in 2 dagen. De ene is gekoppeld aan de clubkamp voor de pupillen. De kinderen krijgen nog een flyer mee en houd ook de website en Facebook in de gaten. De sponsorloop die we samen met Wilma en Unitas organiseren is gepland op 5 november. Deze is ook voor atleten buiten Unitas.

Download de flyer

 

Super User

Looptrainingen dinsdag verplaatst

De looptrainingen o.l.v. Wilma Rusman worden gedurende de zomerperiode verplaatst naar een andere locatie.
De trainingsgroep van 19:00 en 20:00 worden verwacht om 19:30 bij de manege in Geleen.
Trainingen zullen in deze periode plaatsvinden in het Danikerbos.

 

Super User

Uitslagen Sittard Run Experience

Zondag 17 april werd in Sittard met de Sittard Run Experience de opvolger van de DIS Familieloop georganiseerd. Het evenement had noch over de deelname, noch over de publieke belangstelling en noch over het weer te klagen.

Super User