Unitas SportZomer voor de dinsdagavond-recreanten

Danikerbos & Op de baan: 27 juli t/m 31 augustus  

Normaal gesproken verkassen we in de zomer met de dinsdagavond-recreanten training naar het Danikerbos om na een hele winter en voorjaar rondjes rennen, lekker in het bos te trainen. Een mooie afwisseling.

Het afgelopen jaar hebben we echter weinig op de baan kunnen trainen. Daarom bieden we dit jaar twee trainingen aan.

Dus op de dinsdagavond van 27 juli tot en met 31 augustus wordt er verzameld op de parkeerplaats bij Manege Ten Eysden voor een mooie bostraining, of er kan op dinsdagavond gekozen worden voor de baantraining. Starttijd is bij beiden om 19:30 uur (en zorg bij Daniken dat je er dan ook echt bent, want anders is men al vertrokken richting onbekende verten, en probeer ze dan nog maar eens te vinden).

Nu ik dit schrijf is het Danikerbos door de moessonregens mogelijk nog onbereikbaar tenzij je een kano bij je hebt, maar dat zal over twee weken wel beter zijn. Voor wat de baantrainingen betreft gaan we kijken of het lukt de kantine te bemensen zodat er na afloop koffie, thee of wat fris gedronken kan worden.
(Update: dat is gelukt !)

We hopen er zo voor iedereen een mooie Unitas SportZomer van te maken.

 

 

 

Dolf Gregoire

Next Generation Athletics - Nijmegen

Nijmegen, 29 mei 2021

Tijdens de Next Generations Athletics hebben Maarten Plaum en Britt Ummels bij de Senioren hun beste tijden op de 800m verbeterd.

Britt liep een halve seconde sneller dan haar vorige PR en kwam binnen op 2:02,10min. Deze tijd was goed voor de eerste plaats.
Maarten was 12-honderste sneller dan zijn vorige PR twee jaar geleden in Duitsland. Hij finishte derde in een tijd van 1:47,17.

Bij de Mannen U20 liep Levi van Mulken met 8:29,86 de snelste tijd op de 3000m. Mischa Hermans liep in dezelfde categorie de tweede tijd op de 3000m. Hij kwam binnen op 8:39,72.
Voor beiden ook een PR.

Voor alle uitslagen, klik hier.

Allen van harte gefeliciteerd met jullie prestaties!

AV Unitas

Er mag weer meer!

Goed nieuws: Er mag vanaf 19 mei weer met grotere groepen getraind worden!
Vooral voor de recreatielopers is dit een positieve ontwikkeling.

Niet onbelangrijk:
Vanaf zaterdag 22 mei gaat ook ons tribune-terras weer open. Dus weer een kopje koffie/thee met iets lekkers, nagenieten van de training laughing

 

Maatregelen voor atleten vanaf 27 jaar BUITEN op de accommodatie
• Atleten van 27 jaar en ouder mogen buiten in groepsverband met maximaal dertig personen trainen, zolang de onderlinge afstand tussen de sporters tenminste 1,5 meter is.
• Meerdere groepen van maximaal dertig personen is toegestaan mits deze groepen niet mengen en meer dan 1,5m afstand houden.

Maatregelen voor atleten tot en met 26 jaar BUITEN op de accommodatie
• Atleten tot en met 26 jaar mogen buiten in groepsverband sporten en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
• Zodra atleten van 18 jaar en ouder de baan verlaten na het sporten, moeten zij weer 1,5 meter afstand tot elkaar houden.

Kantine
• De sportkantine is gesloten.
• Het buitenterras is wel open. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen (max. 50 personen en 1,5m afstand)

Maatregelen voor atleten vanaf 18 jaar in een BINNENruimte (bijv. hal)
• Er mogen maximaal 30 personen per ruimte aanwezig zijn (exclusief trainer).
• Atleten vanaf 18 jaar mogen binnen individueel of in tweetallen trainen zolang de onderlinge afstand tussen de sporters tenminste 1,5 meter is.
• De groepjes van twee mogen gedurende de training niet van samenstelling wisselen.
• De afstand tussen de verschillende tweetallen dient meer dan 1,5 meter te zijn zodat er geen sprake is van groepsvorming.
• Groepslessen zijn niet toegestaan voor atleten vanaf 18 jaar.
• Registratie en gezondheidscheck (door de trainer) zijn verplicht. Gebruik de klapper (op het rek naast de toegangsdeur tot de hal).
• Binnen moet de atleet een mondkapje dragen bij het naar binnen gaan en weggaan. Maar het mondkapje mag af tijdens het sporten.

Maatregelen voor atleten tot en met 17 jaar in een BINNENruimte (bijv. hal)
• Er is geen beperking in het maximale aantal personen dat per ruimte aanwezig mag zijn.
• Atleten t/m 17 jaar mogen in een binnenruimte in groepsverband sporten en hoeven de onderlinge afstand van 1,5 meter niet aan te houden.
• Registratie en gezondheidscheck (door de trainer) zijn verplicht. Gebruik de klapper (op het rek naast de toegangsdeur tot de hal).
• Binnen moet iemand van 13 jaar en ouder een mondkapje dragen bij het naar binnen gaan en weggaan. Maar het mondkapje mag af tijdens het sporten.

Algemeen
• Neem de algemene hygiëne maateregelen in acht.
• Kleedkamers en douches zijn gesloten.
• Toeschouwers zijn niet toegestaan langs de baan of het parcours.
• Ouders die hun kinderen naar de accommodatie brengen voor een training mogen niet blijven kijken en moeten de accommodatie verlaten.
• Kaderleden, officials, vrijwilligers, coaches en medewerkers die een rol hebben bij sportactiviteiten mogen wel aanwezig zijn.
• Atleten die klaar zijn met hun training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de accommodatie verlaten.
• Gebruik zoveel mogelijk eigen materialen. Materialen die veel met handen worden aangeraakt direct na de trainingssessie reinigen met desinfectiemiddel en doekjes.

Meer informatie over sporten is ook te vinden via deze link

We hopen natuurlijk dat we snel weer op onze oude vertrouwde manier mogen sporten.

Met sportieve groeten en blijf gezond!
Bas, Jac, Piet, Riny, Richard, Robin en Ron

 

AV Unitas

Uitnodiging ALV AV Unitas

Beste leden,

Jullie worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan onze Algemene Leden Vergadering 2021.

Dit jaar is er speciale aandacht voor wijzigingen binnen het bestuur!

Indien coronaregelgeving het toelaat zijn jullie van harte welkom op:

Zaterdag 29 mei
11.00h - 13.00h
Kantine AV Unitas

In verband met corona, vooraf aanmelden (mogelijk tot 27 mei a.s.) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zorgen voor broodjes en koffie/thee.

Er volgt ook nog een uitnodiging met aanvullende info via onze Nieuwsbrief.

Vriendelijk uitnodigend,
Bestuur AV Unitas
Bas, Jac, Piet, Richard, Rinie, Robin en Ron 

AV Unitas

In Memoriam

Afgelopen weekend bereikte ons het verdrietige bericht dat Charles Diederen is overleden.
Charles was een graag geziene loper bij de recreanten van de dinsdagavond. Hij was altijd in voor een praatje en hielp graag mee met het organiseren van uitstapjes. Charles was al enige tijd ziek, maar hij weigerde bij de pakken neer te zitten. Helaas heeft hij de strijd niet kunnen winnen.

We wensen zijn vrouw Jeltje en zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte in het verwerken van dit verlies.

Bestuur AV Unitas
Bas, Jac, Piet, Richard, Riny, Robin, Ron

AV Unitas