Clubrecord 3000m verbroken

Mahadi Abdi Ali verbreekt 41 jaar oud record

Afgelopen zaterdag 10 september heeft Mahadi in een regenachtig Trier (D) de eerste plaats behaald op de 3000m in 7.50.94min.
Dat was niet alleen een PR, hij verbrak en-passant ook nog het clubrecord dat sinds 1981 op naam van Cor Lambrechts stond (7.51.8).
En het wordt nog mooier. Mahadi is dit jaar de op een na snelste atleet van Nederland op die afstand en staat nu negende op de Nederlandse ranglijst aller tijden.

Mahadi van harte proficiat met deze fantastische prestatie!

Bestuur en leden AV Unitas 

AV Unitas

Atletiekkamp Unitas 2022

Hallo Allemaal,

Wij als organisatie van het kamp hebben afgelopen maand een vreemde brief gekregen vanuit Noorwegen. Met een vraag om hulp van onze vrienden uit het noorden. In de brief stond het volgende:

Gegroet,

Jullie kennen mij niet, maar ik ken jullie heel goed en heb veel goede verhalen gehoord over jullie. Daarom heb ik, de Viking koning van Noorwegen Olaf, jullie gekozen voor een belangrijke taak. 8 van de grootste Vikingen van Noorwegen komen in oktober aan in Belgica of zoals jullie het noemen België. Deze Vikingen hebben jullie hulp nodig met een belangrijke missie.

Wie is de beste Viking en verovert Belgica. Jullie lezen het goed, mijn plan is om Belgica te veroveren en te plunderen. Maar 8 Vikingen zijn hiervoor niet genoeg, dus daar moeten jullie bij helpen. Het gaat hierbij niet alleen om wie als eerste Belgica verovert, maar wie bewijst zich voor mij en de goden als de beste Viking van Noorwegen en verdiend zijn plekje in Walhalla.

Ik heb gevraagd om deze brief met jullie te delen, in deze brief zal ook staan hoe je je kan opgeven voor dit avontuur en je ons kan helpen.

Dus ben jij moedig en sterk genoeg? Geef je dan op!

Voor meer informatie en inschrijven klik hier.

 

AV Unitas

Start2Run met Unitas

De zomervakantie zit er weer op. Wij staan klaar om je sportief het najaar in te loodsen.

AV Unitas organiseert dit najaar vanaf zaterdag 10 september 2022 weer een hardloopcursus voor beginnende lopers: Start to Run met Unitas.

Onder begeleiding van enthousiaste, goed opgeleide en gediplomeerde trainers leer je de fijne kneepjes van het hardlopen en bouw je ongemerkt aan je conditie.
Hardlopen is meer dan alleen een beetje rennen. We besteden daarom ruim aandacht aan techniek, warming-up en loopscholing. Dat helpt je om nog makkelijker en blessurevrij te lopen.

S2R met Unitas is samen met andere beginnende lopers op een ontspannen en gezellige manier werken aan je conditie en looptechniek. Dit doen we met een programma van 10 weken dat ten doel heeft om aan het einde 5km te kunnen hardlopen. Omdat we met kleine groepen werken kunnen we je ook individueel alle aandacht geven die je nodig hebt.

De cursus wordt gegeven op onze prachtige accommodatie op de Sportzone aan de Eggerweg tussen Sittard en Geleen. Daar beschikken we ook over kleedkamers, douches en een grote indoorhal mocht het weer een keertje tegenzitten. Vanaf de atletiekbaan gaan we ook trainen in de Hof van Limburg, het natuurgebied dat grenst aan onze atletiekbaan. En dat alles autovrij! Na afloop kun je gezellig na kletsen over je prestaties in onze kantine.  Daar proef je ook de sociale sfeer van onze recreatieve loopgroepen.

Dus twijfel niet en schrijf je snel in, het aantal plaatsen is beperkt. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten voor 10 lessen is €50 pp. Betaling wordt tijdens de eerste training afgehandeld

S2R met Unitas; zaterdag 10 september, 9.15h; AV Unitas, Eggerweg 4, 6135LG Sittard

 Wil je nog meer informatie? Kijk dan ook eens op onze website

Hopelijk tot snel!

Sportieve groet,
Trainers Recreanten

AV Unitas

Juryleden WANTED !!

De wedstrijdorganisatie is op zoek naar nieuwe juryleden.

Wat bieden wij?
U ontvangt een gratis juryopleiding en wordt lid van AV Unitas. De opleiding duurt 4 avonden van 3 uur. De vereniging Achilles Top organiseert deze op 8, 15, 22 en 29 september van 19 tot 22 uur.

Wat wordt verwacht?
Na het volgen van een opleiding wordt u ingezet als jurylid bij wedstrijden die op onze locatie worden georganiseerd. Gemiddeld zijn dit 6 wedstrijden per jaar in de verschillende leeftijdscategorieën. Wij verwachten dat u zeker 1 keer per jaar helpt. Als u jurylid bent, ontvangt u voor iedere wedstrijd een uitnodiging van de Jurycoördinator.
Wij houden rekening met de deelname van uw kind zodat u de prestaties kunt volgen.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AV Unitas

Nieuwe trainingsopzet

Nieuwe opzet jeugdtrainingen vanaf seizoen 22/23

De afgelopen periode is hard gewerkt aan de uitwerking van de nieuwe aanpak van onze jeugdtrainingen. Vanaf september gaan we met deze nieuwe aanpak van start.
Deze aanpak is geïnspireerd op het wetenschappelijk onderbouwde Athletic Skills Model (ASM). Bij ASM ligt het accent in de trainingen op de ontwikkeling van de algemene atletische vaardigheden: snelheid, kracht, stabiliteit, coördinatie en mobiliteit zonder direct in specifieke eindvormen te trainen. Het doel is om de jeugd fysiek te prikkelen, plezier in atletiek te laten beleven en ieder op zijn niveau te ontwikkelen tot een atleet.
In onze nieuwe aanpak worden de trainingsgroepen opnieuw ingedeeld. Let op, ook de trainingstijden zijn veranderd. Deze staan in de Nieuwsbrief en op onze SITE.

In onze Nieuwsbrief lees je daar alles over; klik HIER

AV Unitas