Start2Run met Unitas

Start to Run met Unitas staat weer voor de deur!

AV Unitas organiseert ook dit voorjaar weer een hardloopcursus voor beginnende lopers: Start to Run met Unitas.
De eerste les is op zaterdag 2 maart a.s.

Onder begeleiding van enthousiaste en ervaren trainers leer je de fijne kneepjes van het hardlopen en bouw je ongemerkt aan je conditie.
Hardlopen is meer dan alleen een beetje rennen. We besteden daarom ruim aandacht aan techniek, warming-up en loopscholing. Dat helpt je om nog makkelijker en blessurevrij te lopen.

S2R met Unitas is samen met andere beginnende lopers op een ontspannen en gezellige manier werken aan je conditie en looptechniek. Dit doen we met een programma van 10 weken dat ten doel heeft om aan het einde 5km te kunnen hardlopen. Omdat we met kleine groepen werken kunnen we je ook individueel alle aandacht geven die je nodig hebt.

De cursus wordt gegeven op onze prachtige accommodatie op de Sportzone aan de Eggerweg tussen Sittard en Geleen. Daar beschikken we ook over kleedkamers, douches en een grote indoorhal mocht het weer een keertje tegenzitten. Vanaf de atletiekbaan gaan we ook trainen in de Hof van Limburg, het natuurgebied dat grenst aan onze atletiekbaan. En dat alles autovrij! Na afloop kun je gezellig na kletsen over je prestaties in onze kantine.  Daar proef je ook de sociale sfeer van onze recreatieve loopgroepen.

Dus twijfel niet en schrijf je snel in, het aantal plaatsen is beperkt. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten voor 10 lessen is €50 pp. Betaling wordt tijdens de eerste training afgehandeld

S2R met Unitas; zaterdag 2 maart, 9.15h; AV Unitas, Eggerweg 4, 6135LG Sittard

 Wil je nog meer informatie? Kijk dan ook eens op onze website

Hopelijk tot snel!

Sportieve groet,
Trainers Recreanten

AV Unitas

Indoorwedstrijden AV Unitas 2023 / 2024

Deze winter worden er bij Unitas 5 indoorwedstrijden georganiseerd voor verschillende leeftijdscategorieën:

 

- 10 december 2023: indoorwedstrijd U14-U16 (programma & inschrijven)
- 12 januari 2024: indoorwedstrijd polsstokhoogspringen ESSX Elite (alleen op invitatie, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
- 13 januari 2024: indoorwedstrijd polsstokhoogspringen ESSX4ALL (programma & inschrijven)
- 21 januari 2024: indoorwedstrijd U18-U20 en senioren/masters (programma & inschrijven)
- 4 februari 2024: indoorwedstrijd Athletics Champs voor pupillen (programma & inschrijven)

De wedstrijden worden georganiseerd door AV Unitas, maar de inschrijving staat open voor iedereen. Voor de technische nummers kan slechts een beperkt aantal atleten deelnemen, dus houd hier rekening mee. De inschrijving loopt via de site www.atletiek.nu. Op deze site staat verdere informatie over de wedstrijden, zoals de onderdelen tijdens de wedstrijd, het tijdsschema en de ingeschreven deelnemers. 

Tot slot doen wij een oproep aan ouders. Wij komen structureel juryleden tekort. Organisatie van deze wedstrijden is daarom alleen mogelijk als er genoeg vrijwilligers beschikbaar zijn tijdens de wedstrijd. Ouders die willen helpen kunnen zich aanmelden als vrijwilliger door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef in deze mail graag de datum van de wedstrijd en wie uw zoon/dochter is, zodat wij jullie proberen te plaatsen als vrijwilliger bij het onderdeel waar uw zoon/dochter aan meedoet. Ook als u slechts voor een deel van de wedstrijd beschikbaar bent zijn wij blij met de hulp. Geef dit uiteraard ook aan in de mail.

Wij hopen op een mooie opkomst, ook vanuit onze Unitas-atleten!

 

AV Unitas

Inschrijven ZNK 2023 !

Zondag 24 september vinden er bij AV-Unitas de Zuid Nederlandse Kampioenschappen atletiek 2023 op de baan plaats.

AV Unitas

Wedstrijdorganisatie zoekt vrijwilligers

Beste clubgenoten.

Jaarlijks worden 6 tot 8 wedstrijden georganiseerd bij AV Unitas. Dit gaat natuurlijk niet zomaar, hier zit een hele wedstrijdcommissie achter. Deze bestaat momenteel uit Petra, Ron, Ron, Eric, Sonja, Tanja, Marcel en Jos. Menig commissielid doet dit al vele jaren, waarvoor wij hun ook dankbaar zijn.

Om ook in de toekomst mooie wedstrijden te kunnen blijven organiseren hebben we nieuwe vrijwilligers nodig. In dit bericht zal ik proberen duidelijk te maken welke functies we nodig hebben en wat het inhoudt.

ELECTRONISCHE TIJD
We hebben een elektronische tijdwaarneming, hiermee worden de tijden gemeten van de loopafstanden. Wij zijn nog op zoek naar een aanvulling van de huidige bezetting. Ook hier hoort een korte opleiding bij en hiervoor moet je eerst de juryopleiding gedaan hebben. https://www.atletiekunie.nl/kenniscentrum/opleidingen/voor-juryleden-officials/opleiding-tot-medewerker-90-of-chef-91-et/ JURYLEDEN We zijn nog op zoek naar juryleden. Als Jurylid leg je verantwoording af aan de scheidsrechter. Hiervoor is een korte opleiding beschikbaar die in overleg met andere verenigingen bij voldoende aanmeldingen gegeven wordt. https://www.atletiekunie.nl/kenniscentrum/opleidingen/voor-juryleden-officials/opleiding-tot-jurylid-algemeen-60/

WEDSTRIJDSECRETARIAAT
Ook zijn we nog op zoek naar een tweetal aanvullingen voor het wedstrijdsecretariaat, dit houdt in de wedstrijden open zetten, indeling van de wedstrijden maken, het invoeren van de uitslagen op de wedstrijddag zelf.

BEHEER MATERIALEN
De materialen die we gebruiken moeten beheerd worden. Hierbij kun je denken aan het op tijd klaarleggen van de materialen op de wedstrijden. Tevens dienen de materialen beheert te worden en indien nodig nieuwe besteld te worden. Ook hier zijn we op zoek naar 1 of 2 personen die dit willen doen.

WEDSTRIJDLEIDER
We zijn nog op zoek naar nog een wedstrijdleider. Dit is de eindverantwoordelijke op een wedstrijd, hij stuurt de juryleden aan. Als alles goed gaat op een wedstrijd heeft hij weinig te doen, als er achter problemen zijn, wordt verwacht dat de wedstrijdleider dit oplost. Om wedstrijdleider te kunnen worden dien je een korte cursus te volgen. Je dient dan echter wel de juryopleiding gehad te hebben. https://www.atletiekunie.nl/kenniscentrum/opleidingen/voor-juryleden-officials/opleiding-tot-wedstrijdleider-10/

SCHEIDSRECHTERS
We zijn tevens op zoek naar een tweetal scheidsrechters. Een scheidsrechter valt onder de wedstrijdleider en is verantwoordelijk voor zijn gedeelte. Bij een grote wedstrijd zijn er drie scheidsrechters, een voor werp, een voor sprong en een voor loop. Ook hiervoor is een korte cursus en ook hier dien je de juryopleiding gehad te hebben. https://www.atletiekunie.nl/kenniscentrum/opleidingen/voor-juryleden-officials/opleiding-tot-scheidsrechter-20/

STARTER
We zoeken nog een starter. Zijn taak is het om bij de loopafstanden de atleten weg te schieten. Hieraan zit een korte opleiding https://www.atletiekunie.nl/kenniscentrum/opleidingen/voor-juryleden-officials/opleiding-tot-starter-30/

OVERIGE VRIJWILLIGERS
Tot slot zijn we op zoek naar vrijwilligers die op de wedstrijden willen helpen, bijvoorbeeld met het klaarzetten van de horden, verplaatsen van de lat met hoogspringen, terugbrengen van discussen enz . Aan de opleidingen zitten geen kosten, de reiskosten kunnen gedeclareerd worden.

Indien jullie interesse hebben in 1 van de bovenstaande taken, jullie affiniteit hebben met de sport en als jullie enthousiast zijn, gelieve mij een bericht te sturen met hierin naam en contactgegevens.
Als jullie vragen hebben naar aanleiding van deze mail, willen we die natuurlijk graag beantwoorden. En als jullie graag eens mee willen lopen met een wedstrijd om te kijken wat we doen en of dat bij jullie past is dat vanzelfsprekend mogelijk.

Ik wil jullie van harte bedanken voor het lezen van dit iets te lange bericht en ik hoop op heel veel aanmeldingen, zodat we vele mooie wedstrijden kunnen organiseren bij ons op de baan.

Groetjes Rob Wassenberg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-52544831 ( Appbericht svp)

Ron Maes

Unitaskamp 2023

Gegroet Reiziger,

Mijn naam is professor Layton. En mijn team en ik hebben snelle, sterke en slimme jongens en meisjes nodig die ons kunnen helpen. Mijn team en ik hebben de eerste spelcomputer ontwikkeld waarop je 6D spellen kan spelen. 6D is een nieuwe manier van gamen waarbij je letterlijk in de wereld van het spel terecht komt en het spel kan ervaren alsof het je echte leven is. Tijdens de test van onze nieuwe 6D spelcomputer zijn we ons team kwijt geraakt, het team zit momenteel vast in de wereld van Jumanji.

We zijn er achter gekomen dat het team alleen kan ontsnappen als ze het spel uitspelen, maar hier hebben ze jullie hulp bij nodig, want dit kunnen ze niet alleen. Het team heeft tot 16.00u op 15 oktober 2023 de tijd om te ontsnappen. Mocht dit tegen die tijd niet lukken dan vrezen wij het ergste voor ze.

Omdat het veel tijd kost om jullie reis naar de wereld van Jumanji voor te bereiden hebben wij maar 3 dagen de tijd om het spel uit te spelen. Dit willen wij doen op 13, 14 en 15 oktober 2023. Ben jij niet bang om deze uitdaging aan te gaan dan ben jij de dappere avonturier die wij zoeken.

Geef je snel op want de tijd dringt en zonder jullie hulp is mijn team verloren.

Met vriendelijke groet, Professor Layton

 

Ga voor meer informatie naar : Atletiekkamp AV Unitas 2023

Klik hier voor direct inschrijven.

AV Unitas

Besluit over voortbestaan AV Unitas - ALV zaterdag 27 mei 11:15

Beste leden,

Namens het bestuur van onze vereniging wil ik u uitnodigen voor de Algemene Ledenvergadering die zal plaatsvinden op 27 mei om 11.15 in de kantine van AV Unitas. Deze vergadering is uitermate belangrijk voor de toekomst en het voortbestaan van onze vereniging. Daarom roepen wij alle leden op om aanwezig te zijn.
Zoals u allen wellicht weet, rust het merendeel van het vrijwilligerswerk binnen AV Unitas op de schouders van een beperkt aantal vrijwilligers. Tijdens de laatste algemene ledenvergadering is aangegeven dat de grootste uitdaging van onze vereniging het vinden en vasthouden van vrijwilligers is. Helaas lukt dit onvoldoende. Het wordt in het algemeen steeds lastiger voor ons en ook andere verenigingen om het hoofd boven water te houden, zie het artikel van de NOS. Om te voorkomen dat wij dadelijk ook zonder vrijwilligers of bestuursleden komen te zitten, willen wij tijdens de ALV met jullie in gesprek over mogelijkheden om dit tij te keren. Daarom rekenen wij op een zo groot mogelijke opkomst op zaterdag 27 mei.

Naast een kort verslag over het jaar 2022 zal genoemde discussie centraal staan op deze dag. Dit is namelijk de dag waarop we beslissen hoe we verdergaan met onze club. We vragen u om u aan te melden voor de Algemene Ledenvergadering. We hopen op een hoge opkomst, zodat we voldoende draagvlak hebben voor de keuze van hopelijk een nieuwe en betere toekomst.

Met vriendelijke groet,

Rens Blom
Voorzitter

NOS artikel over problemen sportverenigingen

Aanmelden voor de ALV kan hier

 

Ed Janssen

Zilver op NK-Indoor

Zowel Maarten Plaum als Mahadi Abdi Ali behaalden afgelopen weekend (18/19 februari) een zilveren medaille tijdens het NK-indoor te Apeldoorn

AV Unitas

Indoorwedstrijden AV Unitas 2022/23

Deze winter worden er bij Unitas 3 indoorwedstrijden georganiseerd voor verschillende leeftijdscategorieën:

 

- 18 december 2022: indoorwedstrijd Athletics Champs voor pupillen (programma & inschrijven)
- 22 januari 2023: indoorwedstrijd voor AB junioren en senioren (programma & inschrijven)
- 5 februari 2023: indoorwedstrijd voor CD junioren (programma & inschrijven)

De wedstrijden worden georganiseerd door AV Unitas, maar de inschrijving staat open voor iedereen. Voor de technische nummers kan slechts een beperkt aantal atleten deelnemen, dus houd hier rekening mee. De inschrijving loopt via de site www.atletiek.nu Op deze site staat verdere informatie over de wedstrijden, zoals de onderdelen tijdens de wedstrijd, het tijdsschema en de ingeschreven deelnemers. Inschrijven is mogelijk zodra de wedstrijd op atletiek.nu staat. Daar staat ook vermeld binnen welk termijn de inschrijving loopt.

Tot slot doen wij een oproep aan ouders. Wij komen structureel juryleden tekort. Organisatie van deze wedstrijden is daarom alleen mogelijk als er genoeg vrijwilligers beschikbaar zijn tijdens de wedstrijd. Ouders die willen helpen kunnen zich aanmelden als vrijwilliger door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Geef in deze mail graag de datum van de wedstrijd en wie uw zoon/dochter is, zodat wij jullie proberen te plaatsen als vrijwilliger bij het onderdeel waar uw zoon/dochter aan meedoet. Ook als u slechts voor een deel van de wedstrijd beschikbaar bent zijn wij blij met de hulp. Geef dit uiteraard ook aan in de mail.

Wij hopen op een mooie opkomst, ook vanuit onze Unitas-atleten!

 

AV Unitas
Grote Clubactie !
Scan de QR-code

Grote clubactie !

Steun je geliefde club AV Unitas bij de grote clubactie. We zijn aan het sparen voor nieuwe clubtenues. Scan de QR-code, kies een bedrag en vul je gegevens in. Zo eenvoudig is het om ons te helpen. Alvast bedankt !!

Het gaat ook via deze link https://lot.clubactie.nl/lot/av-unitas/11170

 

AV Unitas

Top Trail Sittard 2022

Top Trail Sittard 2022 - Zondag 6 november

Na een afwezigheid van 2 jaar door corona wordt dit jaar de vierde editie van de Top Trail Sittard georganiseerd door Wilma Running in samenwerking met AV Unitas.

De start is dit jaar weer bij het Watersley Sports & Talentpark.
Dit keer zijn er drie afstanden: 5, 10 en 20km. De parcoursen zijn vernieuwd en weer lekker uitdagend.

Na afloop krijgt iedere deelnemer een lekker stuk Limburgse vlaai en een kopje koffie!

Schroom niet en schrijf je snel in. Klik HIER.
Een gedeelte van het inschrijfgeld gaat naar de Stichting Mewa'a en naar KiKa.

Wil je meer weten? Ga dan naar de website van Top Trail Sittard.

Voorinschrijven is voordeliger en kan tot 4 november. Ter plaatse kan alleen contant worden betaald.

AV Unitas