Looptraining

 Atletiekvereniging Unitas is er voor iedereen: oud en jong, topsport en recreanten. Onze groep recreatieve lopers is groot, actief en gezellig.

Wil je gaan hardlopen, maar je durfde de stap nog niet te zetten? Kom dan eens een kijkje nemen. Samen, maar toch op je eigen niveau trainen? Bij atletiekvereniging Unitas kun je hiervoor zowel overdag als ’s avonds terecht. Onder begeleiding van enthousiaste en ervaren trainers werk je aan je conditie en looptechniek.
Trainen kan bijna iedere dag, overdag of 's avonds. De accommodatie van Unitas - onderbracht in de gebouwen van de Sportstichting - beschikt niet alleen over een mooie atletiekbaan en een grote hal maar heeft uiteraard ook de beschikking over kleedkamers met douches.
Na het trainen op de zaterdag bestaat de mogelijkheid gezellig na te kletsen in onze kantine.

  

Start to Run met Unitas

Voor beginnende lopers, maar ook herintreders, is Start to Run met Unitas opgezet. S2RmU wordt 2 keer per jaar (voorjaar en najaar) door Unitas georganiseerd.
Onder begeleiding van goed opgeleide en gediplomeerde trainers leer je de kneepjes van het hardlopen. Dit doen we op en vanaf onze prachtige en verkeersvrije locatie op de Sportzone aan de Eggerweg tussen Sittard en Geleen. Daar hebben we de beschikking over een mooie atletiekbaan, veel verschillende trainingsmaterialen en uiteraard ook kleedlokalen, douches en een ruime kantine.
Vanaf de atletiekbaan maken we uitstapjes in het buitengebied van de Hof van Limburg dat aan de Sportzone grenst. Mocht het weer tegenzitten dan kunnen we gebruik maken van onze indoorhal.
Beginnen met hardlopen is voor ons meer dan alleen een beetje rennen. Om te zorgen dat het gezond gebeurt, zorgen we voor een goede warming-up en loopscholing en letten we op techniek. Daarnaast bieden we aanvullende fitness aan en is het sociale aspect van samen sporten voor ons belangrijk.