Trainingen - A/B-Junioren + Senioren

Algemene informatie:

Zoals bij alle andere atletiekcategorieën bestaat er ook een leeftijdsindeling voor de A- en B-Junioren en de Senioren. De B-Junioren zijn ingedeeld in de leeftijdsgroep 16- en 17-jarigen en de A-Junioren in de leeftijdsgroep 18- en 19-jarigen.
Atleten van 20 jaar en ouder vallen in de categorie Senioren. Deze groep atleten traint in beginsel twee maal per week van 19.45 uur tot 21.15 uur en wel op de dinsdag en de vrijdag.

In principe zal er buiten worden getraind, maar bij slecht weer is de mogelijkheid aanwezig om gebruik te maken van de prachtige indoor-accommodatie. Omdat in deze categorie atleten de mogelijkheid bestaat om zich op één of meerdere onderdelen te specialiseren kan er ook op meerdere dagen worden getraind. Dit laatste gebeurt altijd in overleg met een trainer en op een specifiek afgestemd trainingsschema. De algemene groep van A/B-Junioren en Senioren bestaat uit één trainingsgroep.

De warming-up en cooling-down worden altijd gezamenlijk uitgevoerd. De hoofdtraining wordt veelal door twee en op de vrijdagen door drie trainers verzorgd. Dit betekent dat de groep dan ook naar onderdeel wordt gesplitst. Er wordt veelzijdig doelgericht getraind. Veelzijdig wil zeggen dat bijna alle atletiekonderdelen aan bod zullen komen. Doelgericht kan per individu verschillend zijn, maar het streven is er op gericht in ieder geval te trainen voor de competitiewedstrijden. Ook is het mogelijk een hoger doel na te streven zoals deelname aan Nederlandse kampioenschappen. Naast de veelheid aan atletiekonderdelen zal ook veel aandacht uitgaan naar andere trainingsvormen, zoals krachttraining, rompstabiliteit en grond- en turnoefeningen.

Kortom, de vijf pijlers van de sport (kracht, snelheid, lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen) zullen allen aan bod komen

Trainingen en tijden

Dag Dinsdag/Vrijdag
Tijdstip 19.45 - 21.15
Locatie Hal/Baan

 (voor specialisten bestaan in overleg met de hoofdtrainer andere mogelijkheden)

Trainers:

Naam Functie Contact
Bart Cortooms Hoofdtrainer  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De hoofdtrainer wordt ondersteund door diverse assitstent-trainers.

Aanspreekpunt

Voor vragen over deze groep kunt u contact opnemen met Bart Cortooms